Milyen esetben ajánlott a sírcsokor vásárlása?

Milyen esetben ajánlott a sírcsokor vásárlása?Ha temetésre kell menni, akkor ajánlott koszorút, sírcsokrot vagy virágot is vinni magunkkal, ezek ugyanis általában a részvét kifejezésének megszokott módjai. Nézzük meg, hogy mikor ajánlott sírcsokrot vinni egy temetésre.

Általában a rokonság vagy ismertség szorosságának szempontja szokta meghatározni a választást. A rokonok, közeli ismerősök, barátok koszorút szoktak vinni. A koszorú nagyobb, mint egy sírcsokor, és drágább is. A koszorúknál is vannak különböző típusok, álló koszorút a közvetlen hozzátartozók szoktak készíttetni, a kicsit távolabbiak pedig általában fekvő koszorút választanak.

Sírcsokrot a nem közvetlen, de mégis közeli hozzátartozók választanak általában. Sírcsokorból is nagyon jókat lehet készíttetni, és szalaggal is el lehet látni, így nem kell attól tartani, hogy az emlékező üzenet kifejezésére nincs mód csak azért, mert nem koszorút választunk.

Virágot azok szoktak választani, akik távolabbi ismerősök, de nem szeretnének üres kézzel beállítani a temetésre. Általában egy szál virág szokott lenni a választás ebben az esetben, de arra azért illik odafigyelni, hogy milyen virágot viszünk. A vörös rózsa helyett érdemes inkább szolidabb virágot vinni, pl. fehér vagy vörös szekfűt.