Fizetés cégkivonatért bankkártyával vagy utalással?

Fizetés cégkivonatért bankkártyával vagy utalással?Egy cégkivonat beszerzése manapság már rendkívül egyszerűen megy, köszönhetően az internet által biztosított cégkivonat igénylési lehetőségeknek. Amikor cégkivonatot igényelünk online, akkor nagyon hasonló a folyamat, mint egy webshopban történő rendelésleadáskor, fizetni is két módon lehet, bankkártyával vagy átutalással. Ezeket fogjuk összehasonlítani.

Ha fontos a lehető leggyorsabb, azonnali dokumentum beszerzés, akkor a bankkártyás fizetés a jobb választás. Bankkártyás fizetéskor azonnali a tranzakció, így a rendszer másodpercek alatt értesítést kap a sikeres fizetésről és már készíti és küldi is a cégkivonatot a megadott e-mail címre. Átutalásnál meg kell várni, amíg a banki tranzakció lezajlik. Szerencsére manapság 1-2 óra alatt ez is megszokott történni munkaidőben, és ezt követően küldik a cégkivonatot.

Ha az azonnali beszerzés nem elengedhetetlen, akkor bármelyik fizetési lehetőség egyformán jó. Céges számlázásnál számíthat, hogy bankkártyás fizetés esetén céges bankkártyával kell fizetni az elszámoláshoz, de utalni minden cég tud, így a számlázást tekintve nem lesz ebből probléma.

A biztonság szempontjából sem rosszabb a bankkártyás fizetés, mint az átutalás. Ma már az online fizetés teljesen biztonságos, a megbízható weboldalak, mint pl. a cégkivonat kibocsátással foglalkozó cégek maximális biztonságot jelentenek bankkártyás fizetés során is. Utánvétes fizetésre, ami webshopos vásárlás esetén sokak számára plusz biztonságot jelent, viszont nincs lehetőség, mindenképpen előre kell fizetni a dokumentumért, különben nem készítik azt el.