Milyen a jó kútfúró?

Milyen a jó kútfúró?Ahogy minden építési és kivitelezési munkánál, úgy kútfúrásnál is nagyon fontos a kiválasztott szakember az elvégzett munka minőségét tekintve. Érdemes tehát a szerződéskötés előtt megismerni, hogy milyen a jó kútfúró.

Ami már szerződéskötéskor kiderül, hogy egyáltalán van-e szerződés, tud-e számlát adni a szakember. Kutat nagyon sokan fúrnak, ahhoz azonban elég nagy beruházás egy kút fúrása, hogy papír nélkül rábízzuk valakire. A vállalkozás megléte mellett a másik dolog, amit már a megbízás előtt ellenőrizni lehet, az a gép, amivel a kútfúrást végzik. A legtöbb szolgáltató a saját weboldalán megjeleníti, hogy mivel fúrja a kutakat, és a gépnek utána lehet járni az interneten, hogy miket írnak róla, jónak számít-e. Ezek mellett természetesen vannak egyéb, kicsit nehezebben megvizsgálható információk is. Nézzünk meg ezek közül néhányat.

A jó kútfúró engedélyekkel és dokumentációkkal dolgozik. Ha egy kivitelező azt mondja, hogy nincs szükség engedélyekre, tervek nélkül is lehet kutat fúrni, akkor őt érdemes messzire elkerülni. Sokszor persze ez a kútfúrás költségeinek csökkenésével is jár a megbízó számára, mégsem érdemes ezeken spórolni, mert büntetés lehet a vége, valamint az elkészített kút sem lesz jó minőségű.

A kútfúró referenciáit is érdemes megnézni, ugyanis a jó kútfúró rendelkezik referenciákkal, és rendelkezésre is bocsátja azokat. Általában már a weboldalon megtalálhatók ezek, de akár kérésre is átküldi a megbízható kútfúró azokat a munkákat, melyeket már elvégzett.