Vissza / Kultúrcirkáló / Antikvár / Valentin napi babonák csajoknak, avagy pasizós trükkök nagyanyáinktól
szerelmi-kötés-létezik-940x580

Valentin napi babonák csajoknak, avagy pasizós trükkök nagyanyáinktól

Hamarosan itt a Valentin nap, és hát mindenki a maga módján készül a romantikus eseményre. A csábítás eszközei legtöbb esetben: egy finom vacsi, szexi fehérnemű, valami különleges parfüm meg egy minőségi üveg bor. Az igazság az, hogy régen ennél jóval kreatívabbak voltak a hölgyek, ha hódításról volt szó,  bár módszereik hatékonysága igencsak kérdéses. Ők a csipkés bugyi és a vörös rúzs helyett az almamagokra, a fekete tyúkra és a nyálas pogácsára esküdtek. 

Íme, néhány szerelmi babona a régi időkből! Garanciát nem vállalok értük. 

Bizarr randi

casper

Kíváncsi vagy a jövendőbelidre? Nincs más dolgod, mint, hogy a Valentin nap előtti éjfélkor leosonj a temetőbe. Elképzelni sem tudom hogyan, de állítólag a szellemek valahogy odacsalják leendő férjedet (reméljük, nem az egyik sírból bújik elő). Kissé bizarr helyszín az első randihoz, de hát mindent a célért!

Ha lenne hó…

labnyomok-a-hoban

Akkor bizony nem kéne még éveket várnod arra, hogy a pasid megkérje a kezed. A babona úgy szól, hogy fel kellene venni a hóból az imádott férfiú lábnyomát, majd elásni a küszöb alá. Így az azt átlépő fiatalember még abban az évben eljegyezne.

És még vitaminos is

valentin-napi-alma

Egyél meg egy almát, aminek kilenc magja van, azután, ha a barátod kiakad, hogy miért szórod a magokat a zsebébe, nyugodtan közöld vele, hogy csak erősíteni szeretnéd a kapcsolatotokat. Hát, az biztos, hogy ha ezek után is veled akarja tölteni a Valentin napot, akkor tényleg szeret.

Szilikon nélkül

7c0468ae0d40ca4d5df047d1ad63d8e2_1_large

A népi hiedelmek úgy tartják, ha sokat fütyörészik egy lány, akkor megnő a melle. Hurrá! Kidobhatjuk a push-up melltartókat.

Vigyázz a fakanállal!

ajandek-otletek-60b06bfb5b1bbe6d0de96b168800571b

Nem szabad fakanálról kóstolni, ellenkező esetben nagyszájú lesz az anyósod.

Géza vagy Béla?

choose-between-two-guys-800X800

Nem tudsz választani két srác közül? Sose búsulj! Készíts szilvás gombócnak való tésztát, majd töltsd meg egy-egy cetlivel, melyeken a két fiú neve szerepel. Akinek a gombóca hamarabb feljön a forrásban levő vízben, az lesz a befutó.

Hajszál a kajában

43

Nem túl gusztusos, de ha szerencséd van, kiszemeltednek nem fog feltűnni, hogy belesütötted a pogácsába, és azonnal beléd szeret. Hajszál helyett a nyálad is alkalmas lehet a szerelmi kötéshez. Több ötletet – a fiúk érdekében – inkább nem adnék.

Ki ne vidd a szemetet!

picviewbig

Legalábbis alkonyat után ne! Különben sosem fogsz férjhez menni.

Így készül a papucs

cikkek_20945

„Etess uraddal fekete tyúkot, és mindent elhisz majd neked.” Még akár a „papucs” jelzőt is kiérdemelheti. Habár egy ilyen férj nem mindenki számára lehet vonzó.

Kerüld a mókust!

maxresdefault (1)

Ha véletlenül Valentin napon mégis belebotlasz ebbe az aranyos kisállatba, akkor lemondhatsz a gyémántgyűrűről és a tunéziai nyaralásról is. Jövendőbelid ugyanis, annak ellenére, hogy igazi pénzeszsák lesz, nem fog rád költeni egy forintot sem.

A cikk szerzője Pigniczki Zsóka

Esetleg nézd meg ezt is:

horoszkop_980x480_youtube-com

Karriertippek a csillagoktól

A bolygóknak már születésed pillanatában határozott véleményük van arról, hogy milyen pályára szánnak. Néhány jósda ...