Vissza / Kultúrcirkáló / Életmód / Gasztro / Te is zabálsz csütörtökön?
what-so1

Te is zabálsz csütörtökön?

Torkos Csütörtökön sokan engednek a kísértésnek meg az akcióknak, és bőséges lakmározással emlékeznek meg erről a kalóriadús népszokásról. Az ezt követő 40 napos böjt hagyománya azonban legfeljebb a fogyókúrázóknak lehet vonzó. No de mi is az a Torkos Csütörtök?

 nemeshodosi-lakoma-2015

A “farsang farkát” követő zababuli. A “farsang farka” pedig nem más, mint a vízkereszttől (január 6.) hamvazó szerdáig tartó farsangi időszak legvége, vagyis: farsangvasárnap, farsang hétfő, húshagyó kedd. Ezt követi hamvazó szerda, ami az első böjti nap.

Számomra kissé vicces, hogy bár szerdán elkezdődött a böjt, csütörtökön ismét mindenki tömhette magába a zsíros cupákokat. Persze van rá magyarázat. Nyilván nem akarták, hogy a farsangi mulatságok után megmaradó ételek kárba vesszenek, vagy ne adj Isten, valaki elspájzolja őket, és a böjt ideje alatt zugiban rájuk járjon.

A Torkos Csütörtök akció idén ünnepli 11. születésnapját. Szegeden a következő éttermekben lakhatsz jól féláron: Potyka Étterem, Stüszi Vadász Étterem, Rio Bistro, NOVO2, Sörfaló Söröző és Lángosozó.

http://torkoscsutortok.itthon.hu/etterem-kereso

Jó étvágyat hozzá! 😉

A cikk szerzője Pigniczki Zsóka

Esetleg nézd meg ezt is:

cropped-tyson-vegan-small

4+1 érv a vegán étrend mellett

Ha szereted az állatokat, tennél a környezetvédelemért, vagy csak a saját egészségedért, neked is megéri ...