Vissza / empéhárom / Minden, ami zene / Szegedet is a szívükhöz szorítják rájátszásban
rajatszas-ez-masik-ruhatar-original-63825

Szegedet is a szívükhöz szorítják rájátszásban

Kétség sem fér hozzá, hogy a Rájátszás az utóbbi évek legizgalmasabb irodalmi és zenei produkciója, hiszen a zenészek a költőkkel karöltve lépnek ki a komfortzónájukból. Ezt a szegedi közönség is megtapasztalhatja a november 11-i Szívemhez szorítom lemezbemutató koncerten a Belvárosi Moziban.

Untitled

A Rájátszás tulajdonképpen játék a szavakkal, ahol a hazai pop-rock szcéna ismert alakjai és kortárs költők írják újra és játsszák el egymás műveit. A meglévő slágerekre új szövegek születnek, a versek pedig dallamot kapnak. A kezdeményezés elindítója, Valuska László szeretett volna valami olyat összehozni, ami úgy lépi túl az irodalom kereteit, hogy az még nem túl popos. A Rájátszásból tavaly decemberben film is készült Viszem magammal címen, a koncerteken a hangulat pedig kötetlen és családias:

Hogyan alakul át egy vers dallá? Erre Egyedi Petinek van egy frappáns válasza: a versnek nem lehet rossz sora, a dalnak pedig elég egy jó sor is. Valuska László pedig szeretné, hogy ha egy Rájátszás koncerten a zenész kilépne abból a pozícióból, hogy ötezer ember előtt üvölt, a költő pedig ne az asztalnál ülve olvasson fel, hanem hozzanak létre együtt valamit.

12088304_10153147958337304_3208279523863795024_n

 

A cikk szerzője Markót Imre

Never trust a hippy. /NOFX/

Esetleg nézd meg ezt is:

GyemantBalint_HarcsaVeronika

Szegeden Ünnepli 10 évfordulóját Harcsa Veronika

Pályafutása tizedik évfordulóját koncerttel ünnepli meg évfordulóját Harcsa Veronika állandó duópartnere, Gyémánt Bálint gitáros társaságában november ...