Vissza / Kultúrcirkáló / Színház és Irodalom / Swinger party a színházban
vszf-2015-kecskemet-parcsere-original-67010

Swinger party a színházban

„Fiatal, szabadságszerető, káros szenvedélyektől és komplexusoktól mentes pár együtt szeretné május 1-jét ünnepelni hasonló gondolkodású párok társaságában…” – azzal kezdetét veszi a Párcsere.

12006177_997399156989844_6079236390477450550_n

A korhatáros darab

Jurij Poljakovnak, az egyik legnépszerűbb mai orosz írónak a darabját Cseke Péter rendezésében láthatjuk a Kecskeméti Katona József Színházban Párcsere címmel. Az előadás egy swingelésre invitáló újsághirdetéssel indul, majd egy fordulatokkal teli társadalmi szatírává bontakozik ki.

Bekapták a csalit

Egy pajzán történet a színpadon olyan, mint a sajt az egérfogóban. Mágnesként vonzza a célszemélyeket. Elvégre mindenkit érdekelnek a jó szaftos és pikáns sztorik. De a swingelés csupán körítés. Mégpedig egy olyan ügyesen kitalált körítés, ami már önmagában teltházat jelent. A darab valójában az erkölcsi normák feladásáról, a pénz örökös hatalmáról és az emberek ingatag jelleméről szól. Megjelenik benne a csaló üzletember, a hazug politikus, a zsaroló újságíró és a megcsalt feleség is.

polia(1)

Nagyon orosz

Folyik a vodka, megy az orosz tévéadás, dübörögnek az orosz slágerek és még a vörös zászló is szerepet kap. A moszkvai hangulat garantált. De a mondanivaló nem csak nekik szól.

Képek: Kecskeméti Katona József Színház

A cikk szerzője Pigniczki Zsóka

Esetleg nézd meg ezt is:

IMG_0580

Aki nem hallott a Twilight-ról – Interjú Deborah Harkness-szel

Egy hete egy kellemes könyvesbolti kávézóban volt szerencsénk beszélgetni egyet Deborah Harkness amerikai írónővel és ...