Vissza / Kultúrcirkáló / Fesztivál / Röviden a SZIN margójára
_inv0760-70

Röviden a SZIN margójára

Bő 2 hét múlva kezdetét veszi a 2015-ös fesztivál szezon záró bulija, a Szegedi Ifjúsági Napok. Az augusztus 24-én kezdődő 6 napos rendezvényre még mindig lehet belépőt váltani, a jegyárakról itt találsz bővebb információt.

11701176_1042251265863880_2626387092377291637_n

Mint minden más fesztiválon, itt is a fellépő előadók vonzzák be a legnagyobb tömegeket. Azonban egy fesztiválnak van egy másik hatásos fegyvere, az pedig a hangulat. Egyetemi város lévén Szeged ebben az adottságban rendkívül bővelkedik. A Napfény Városában egész évben pezseg a levegő a sok fiataltól, hát akkor még milyen lehet a buli a Szegedi Ifjúsági Napokon. A fesztiválról a pozitív vélemények utolso_nap_ejszakaja34_gsegybehangzóak. Ide mindenki bulizni és feltöltődni jön. A szervezők pedig minden évben arra törekednek, hogy kielégítsék a fesztiválarcok ilyen jellegű igényét. A színpadokat összekötő utak a karneválok hangulatát hozzák el az embernek. Kifestett arcok, világító ruhák, jobbról és balról is árusok, ahol a hideg sörrel üzletelő kofások mellett az ételdiszkontban is olcsón vehetsz magadnak egy sonkás szendvicset, ha megéheznél.  A parádé hangulatát növeli még a fesztivál mellett közvetlen megtelepedett Tisza, aminek a túloldalán világító városi fények egy kellemes, nyugodt hangulatot biztosítanak. Nem úgy, mint a kempingtől messze található lilás-rózsaszín fényben villódzó óriáskerék, ami akkor is felpörget, ha fel sem ülsz rá. Ezen a fesztiválon nincs olyan, hogy rád lel az unalom. Minden sarkon áll egy zenei színpad, vagy sátor, ami estére annyira megtöltődik emberekkel, hogy ha nem sietsz, lemaradsz életed koncertjéről. Napközben akár bedőlhetsz a hűvösben elhelyezett babzsákfotelokba, vagy beállhatsz a többiek mellé röplabdázni a homokos szabadstrandon elhelyezett pályára. És ha még ez sem elég, ott van a társaság. Nem baj, ha egyedül jöttél, egy örök barátságra esküdt társasággal karöltve fogod elhagyni a SZIN kapuit. Hiszen itt még a biztonsági őr is barátságosan mosolyogva kíván neked jó bulizást miután ellenőrizte a karszalagodat.

Ha nekünk nem hiszel, nézz bele a 2014-es Szegedi Ifjúsági Napok hivatalos after videójába:

/Képek forrása: szin.org/

A cikk szerzője Markót Imre

Never trust a hippy. /NOFX/

Esetleg nézd meg ezt is:

Kép6

Szeressük a kolbászt! – Békéscsaba megmutatja, hogy miért

A mai napon kezdetét vette az évek óta megrendezésre kerülő Csabai Kolbászfesztivál, Magyarország egyik legjelentősebb ...