Vissza / empéhárom / Magyar énekesnő a francia Eurovíziós válogatón
12557669_10153901317163055_1812753448_o

Magyar énekesnő a francia Eurovíziós válogatón

Tandi Flora egy másik nemzet zászlaja alatt próbál szerencsét a dalversenyben. A francia ítészek elfogadták nevezését, beválogatták versenydalát, így nem kizárt, hogy hazai indulónk mellett másik magyar énekes is felléphet a stockholmi döntőn.

Miért nem a magyar válogatót választottad?
A Dal című műsorban előnyben részesítik a magyar nyelvű dalokat, és bár az Eurovízió nyelve a francia, itthon nem lett volna ésszerű francia nyelven énekelnem.

A franciák köztudottan nacionalista nemzet, mégis megnyitották a határokat. Szerinted miért?
Csak találgatni tudok. Az egyik francia énekes barátom azt mesélte, hogy ők nem annyira veszik komolyan a dalfesztivált, inkább egy nagy bulinak élik meg, ahová a kijutás szempontjából nincs olyan nagy versengés a könnyűzenei előadók között. Lehet, hogy ezzel egy picit tuningolni szeretnék a versenyszellemet.

Milyen dallal neveztél a versenybe?
Molnár Gábor, Sinha Róbert és Stephane Viale szerzeményével. Dinamikus, lüktető dal, feszültséget generál mind a téma, mind a zenei építkezése. Többet egyelőre nem mondhatok, eléggé kevés információt oszthatunk meg, a kiválasztás szigorú keretek között zajlik.

Mikor hoznak végső döntést? Meddig kell érted izgulnunk?
Úgy gondolom, már azzal sokat nyertem, hogy idáig eljutottam és egy szakmai zsűri kellően színvonalasnak tartotta a munkánkat. Jelen állás szerint márciusban derül ki, ki képviseli Franciaországot a májusi döntőn. Akárhogy is alakul, mindenképpen kapuk nyílnak meg előttem, amivel tudnom kell élni, kihozni a lehetőségekből a legtöbbet.

Mindig is álmod volt az Eurovízió?
Nem egy olyan álmom, amihez foggal-körömmel ragaszkodom, de szeretném az Eurovízió nagy színpadán is megmutatni magam, hiszen Celine Dion és Lara Fabian is onnan indultak.

A hazai válogatót figyelemmel kíséred?
Természetesen! És nem titok, egyik kedves kollégámnak, Horányi Julinak drukkolok!

Mik a további terveid az évre?
Tavasszal, ha minden igaz megjelenik a második nagylemezem Flow címmel, amely nemzetközi közönségnek is készül. Magyarul, franciául, angolul és olaszul is énekelek, a dalszerzők is ezen nemzetek alkotói. Sokszínű, mégis kerek egész a zenei világa. Nagyon jó rajta dolgozni, de már izgatottan várom, hogy elkészüljünk! A megjelenést természetesen lemezbemutató koncertek követik majd.

Miklósa Erikával is várhatunk egy újabb közreműködést?
Mindenképpen szerettem volna vele erre a lemezre is egy duettet, és a szerzemény őt is meggyőzte. Az a perc címmel énekeljük lemezre az új dalunkat.

Akkor mondhatjuk, hogy nagy sikereket tartogat neked 2016?
Az rajtam is múlik. De nagyon remélem!

A cikk szerzője Molnár András

"Még jó, hogy gyerekes vagyok! Semmi értelme felnőttnek lenni, ha nem lehetsz gyerek néha." - A Doktor ("Robots")

Esetleg nézd meg ezt is:

DSCN3167

Nincs titok, csak nagyon akarjuk csinálni. – KIES interjú

A KIES zenekar június közepén robbant be a hazai zenekarok közé akkora lendülettel, hogy már ...