Vissza / empéhárom / Minden, ami zene / Itt az új 4per4 kislemez
Lomogram_2015-02-16_12-26-33-du

Itt az új 4per4 kislemez

Úgy tűnik ahogy egyre jobban közeledünk a nyárhoz, a szegedi zenei élet is úgy pezsdül fel. Nem rég adtunk hírt a Johnny in the Jungle új lemezéről, azelőtt pedig a Dungaree is új anyaggal jelentkezett, és nem feledkezhetünk meg a szegedi pedagógus hallgatókról sem. Most pedig a 4per4 dobott ki magából az éterbe egy 3 számos kislemezt. Ők már szerepeltek korábban az ArtsOnline hasábjain a Szeged Hangjai cikksorozatunk egyik részében.

A Monoscope címre keresztelt kislemez egyfajta kitérő a zenekar életében. Az 1 évvel ezelőtt kiadott 6 számos anyag után azt érezték a srácok, hogy egyre kevesebb ember látogat el a koncertjeikre, így ebből azt szűrték le, hogy valamin változtatni kell. Saját bevallásuk szerint az elején még egyáltalán nem érezték maguknak ezeket a dalokat, de mindegyikbe belecsempésztek egy kis original “négypernégy” érzést.

10996013_487337498087293_2736529935896385499_n

Az album a Black Hole Sound stúdióban készült Vári Gábor vezetésével, február közepén. A lemezen hallható számok Mihály Ádám szólói miatt lettek ilyen egyediek. Sajnálatos módon a lemez elkészítése után a zenekar és Ádám útjai elváltak ugyanis a további stílusbeli elképzelések összeegyeztethetetlenek voltak. A 4per4 jelenleg eredeti felállásban Haller Péterrel készül a nagy nyári visszatérésre. A zenekar szeretne ezúton is köszönetet mondani Vári Gábornak, Velcsev Dejanov Kostának és Tóth Jánosnak a Black Hole Sound stúdióból, Mihály Ádámnak, aki egy éven keresztül volt a zenekar tagja, és megalkotta az album szólóit, illetve mindenkinek, aki támogatta őket és szurkolt nekik.

Hallgasd meg a teljes Monosce EP-t YouTube-on:

klikk

A zenekar munkásságát Facebookon itt tudod követni:

klikk

A cikk szerzője Markót Imre

Never trust a hippy. /NOFX/

Esetleg nézd meg ezt is:

sequence

Végre ismét Szegeden játszanak!- Interjú a Sequence egyik tagjával, Eszes Áronnal

2015. december 12-én, zentai koncertjük után Szegedre látogat a Stubborn, Sequence, KIES trió, hogy fejeket ...