Vissza / Kultúrcirkáló / Életmód / Csináld magad / Így készítsd el életed hot dogját
borító

Így készítsd el életed hot dogját

Gondoltad volna, hogy egy jó hot dogért nem kell elmenni a város másik végén tanyázó gyorsétterembe? Otthon is elkészítheted nagyon egyszerűen, és azzal turbózod fel, amivel csak szeretnéd.

Mint minden ételkészítésnél, itt is a legfontosabb dologgal kezdjük: a zene kiválasztása. Egy jó muzsika kétségkívül elengedhetetlen sütéshez, főzéshez, bármihez. Ha igazán stílszerűek, vagy hatásvadászok szeretnénk lenni akkor valami hot dogos zenét választanánk. Mondjuk a Limp Bizkittől a Chocolate Starfish And The Hot Dog Flavored Water című albumot. De őszinte leszek, én általában Rolling Stonest hallgatok még szendvics készítés közben is.

Ha megtaláltuk a megfelelő zenét, akkor jöhet a hozzávalók összeszedése. A hot doghoz viszonylag nem kell sok dolog, ahogy a képen is látható. Egyedül a kifli után kell sokat kajtatni abban az esetben, ha az ember nem szeretne egy 2 literes sör áráért original amerikai hot dog kiflit vásárolni. Én viszonylag sokat kajtattam, de így maradt pénz sörre is.11Az általam vásárolt kiflik végét általában leszoktam vágni, hogy könnyebb legyen a kész remekművet megenni, és így jobban is néz ki. Miután óvatosan megvágom a kifliket úgy, hogy a virsli és egyéb extrák kényelmesen elférjenek benne, kecsappal, vagy mustárral bekenem őket belülről. Apropó! Ha már extráknál tartunk, akkor az első adag sajtot mindenképp érdemes a virsli előtt behelyezni. Tudom, hogy a hot dog nem épp a kiló kímélő ételek közé tartozik, de egy kis zöldség mindig segít a lelkiismereten. A paprika, meg a paradicsom nem épp a legjobb, ha ropogósra sütjük a sütőben a hot dogot. A hagyma kibírja, de én az uborka szeletek mellett tettem le a voksomat, még egy adag sajttal megspékelve, biztos, ami biztos alapon. Sütni, vagy mikrózni mindenképp érdemes mivel, mint minden más étel, ez is csak melegen jó, arról nem is beszélve, hogy a sajt nem fog magától megolvadni.

Kövi Előző

22

44

4444

Kövi Előző

 

Amíg hot dogunk a sütőben gondolja át az életét nekünk jut egy kis idő ismeretszerzésre.

Tudtad-e?

  • Hot dogot először Frankfurtban árultak a 17. század közepén.
  • Az Egyesült Államokba is német közvetítéssel jutott el a „kolbászos kifli” 1870 környékén, majd néhány évtized múlva terjed el, mint a baseball meccsek közkedvelt étele.
  • Etimológusok bebizonyították, hogy a hot dog elnevezés a Yale Egyetem hallgatóitól származik, ezzel is utalva a kolbászok bizonytalan származására.
  • Az amerikaifutball-mérkőzéseken évente átlagosan 21 millió darab fogy el a hot dogból.
  • A három legnagyobb hot dog fogyasztó város: New York, Los Angeles és Baltimore.

És végre elkészült a remekmű! A maradék kecsapot, mustárt, vagy majonézt ilyenkor érdemes rátenni.

DSCN2907

Ezek után már csak két feladat van hátra. Keresni estére egy jó horror filmet, amihez a Péntek esti frász rovatunk rengeteg segítséget tud nyújtani, és megenni a hot dogokat.

 

A cikk szerzője Markót Imre

Never trust a hippy. /NOFX/

Esetleg nézd meg ezt is:

relaxing-Christmas

Így hozd magad ünnepi hangulatba!

A munkahelyeken tombol az év végi hajrá, az egyetemeken pedig a vizsgaidőszak karót nyelt réme ...