Vissza / Kultúrcirkáló / Életmód / Csináld magad / Így hozd magad ünnepi hangulatba!
relaxing-Christmas

Így hozd magad ünnepi hangulatba!

A munkahelyeken tombol az év végi hajrá, az egyetemeken pedig a vizsgaidőszak karót nyelt réme fenyeget. Prüsszögő, taknyos emberek a trolikon és leárazások miatti tömegverekedések az üzletekben. Nem vagy egyedül, ha még téged is kerül a karácsony szelleme.

Ugyanakkor az innen-onnan huncutul kikúszó forralt bor illata és a méregdrága vagy épp olcsó, de ehetetlen csoki mikulások öntelt vigyora arra ösztönöz minket, hogy legalább laptop hátterünk pálmafáit kandallóra aggatott zoknikra cseréljük. A rádióban felcsendülő, elcsépelt karácsonyi dalok – amik aztán egész nap nem mennek ki a fejedből – pedig finoman követelik, hogy most már tessék hangolódni!

A közvetlen környezetünkben is itt-ott már megjelennek a láthatatlanul is érzékelhető aranyfürtös angyalkák mesterkedései. A csoporttársad hóemberes borítóképe, a nagymamád másod-unokatestvérétől érkezett kövér télapós képeslap, a szomszédod csicsás ajtódísze, vagy épp a párod cuki bojtos sapkája jelzi, hogy ideje mézeskalácsot sütni.

Mutatunk pár ötletet, hogyan lehet egyszerű alapanyagokból, különleges képességek nélkül, stressz mentesen adventi hangulatot varázsolnunk otthonunkba viszonylag gyorsan.

Adventi naptár

Kép1

Ez a rénszarvasos naptár roppant könnyen elkészíthető. Megvalósításához mindösszesen piros, fehér, drapp és barna filc kell. A filc nem foszlik a vágás mentén, így nem kell varrni. Csupán olló és ragasztó segítségével összerakható.

Ajtódísz

tobozos_logos

Apró tobozok és néhány szalag segítségével pikk-pakk csodás ajtódísz készíthető. A szalagot ragasztópisztollyal rögzítheted a tobozhoz. Pillanatragasztóval is megoldható, csak vigyázz a kezedre!

Adventi koszorú

 IMG_8259

Vegyünk egy koszorúalapot, majd fenyő- és tujaágakkal, különféle termésekkel öltöztessük fel. A gyertyákat még előtte rögzítsük. Pár centis darabokat vágj le egy drótból. A drót egyik végét tartsd nyílt láng fölé, majd, ha kellően felforrósodott, szúrj mindegyik gyertya aljába 2 darabot! Ezután illeszd őket a koszorúba!

Top 5 karácsonyi illat és íz jótékony hatásai

  1. Narancs: illata nyugtató, stresszoldó és kedélyjavító hatású
  2. Fenyő: a tűlevelek végében lévő fenyőolajnak légzéskönnyítő hatása van
  3. Fahéj: a természetgyógyászatban emésztési zavarok kezelésére használják
  4. Szegfűszeg: baktériumölő és gyulladáscsökkentő
  5. Vanília: természetes vágykeltő

Asztali dísz

Kép2

Nem csak isteni illatú, de jól is néz ki. A szegfűszeget könnyen a narancs héjába lehet szúrni. A fantáziádra van bízva, hogy milyen minta szerint rendezed őket. Tegyél mellé fenyőágakat és szárított narancskarikákat!

A cikk szerzője Pigniczki Zsóka

Esetleg nézd meg ezt is:

studying_1

Vizsgaidőszak Dos and Don’ts

Már javában tart a vizsgaidőszak, a lehető legjobb eredmények érdekében neked is megéri átfutni tippjeink. ...