Vissza / Mozibáró / Idén is volt Arany Málna
maxresdefault (7)

Idén is volt Arany Málna

Tegnap este kivételesen Mr. Greyt büntették, de a Fantasztikus Négyes is elszégyellheti magát.  

Bár a málnaszezon csak nyáron kezdődik, egy bizonyos fajtája már most beérett. Igaz, nem éppen a legfinomabb. Az idei Arany Málna termés különösen erősre sikeredett: Kevin James vegasi tevékenysége (A pláza ásza Vegasban) és Adam Sandlerrel közös, gamerek elleni terrortámadása (Pixel), a Wachowski tesók intergalaktikus mélyrepülése (Jupiter felemelkedése), a forgatási balhék miatt csak félkészre összebaszott képregényfilm (Fantasztikus Négyes), valamint egy Twilight pornó fan fictionból adaptált álromantikus és álerotikus bohóctréfa (A szürke ötven árnyalata). Olyannyira nem volt könnyű dolga az Arany Málna Intézet tagjainak, hogy végül utóbbi két film osztozott a legrosszabb filmért járó „elismerésben”. Nem ez volt az első meglepetés a Málna történetében, de hát nem is a kiszámíthatósága miatt szeretjük ezt a díjat.

anigif_optimized-18099-1423864128-11

A szürke… és a Fantasztikus Négyes ráadásul majdnem az összes kategóriát felosztotta egymás között. Természetesen a leggázabb forgatókönyv a szadirománcé lett, a legrosszabb páros, valamint a legrosszabb férfi és női főszereplő díját pedig Jaime Dornan és Dakota Johnson kapta, előbbi megérdemelten, utóbbi már kevésbé, de hát a Málna Intézet kritikusaitól ugyebár ismeretlen a kegyelem fogalma. Ettől függetlenül a díjözön sem állíthatja meg a stúdiót, hogy a világra eressze a folytatást. A Fantasztikus Négyes franchisenek viszont a Málna nélkül is befellegzett volna, a legrosszabb remake díja ezen vajmi keveset változtat. Ezután a gigantikus kudarc (és rendezői Málna) után az amúgy tehetséges, ám labilis Josh Tranknak is nagyon össze kell kapnia magát, ha újra a filmipar közelébe akar jtni.

giphy (10)

Oscar-díjazás után egy évvel Málnát kapni komoly pofon lehetett Eddie Redmayne számára, aki a Jupiterben nyújtott botrányos főgonoszi teljesítménye miatt részesült mellékszereplői megrovásban. Az Agymenők szexbombája, Kaley Cuoco meg remélhetőleg nem szinkronizál többet éneklő mókusokat (Alvin és a mókusok – Mókás menet) és nem szolgál majd biodíszletként kretén kankomédiákhoz (Bérhaverok) és akkor legközelebb megúszhatja a gyümit.

tumblr_n32pz0ahjf1rzoznmo3_r1_500

Hogy egy kis pozitívum is maradjon a végére, a tavaly létrehozott legnagyobb ugrás díjában, azaz a legnagyobb fejlődésért járó elismerésben az Intézet egy korábbi „kedvence”, Sylvester Stallone részesülhetett az idős Rocky Balboa megformálásáért a Creedben. Ez nem olyan meglepő, hiszen ezért az alakításáért Oscarra jelölték.

tumblr_o0rs3o9Vqm1rv4aqro1_500

A cikk szerzője Tóth Iván

Mozibuzi vagyok. Egyéb perverzióimat hagyjuk!

Esetleg nézd meg ezt is:

hail-caesar-george-clooney-1

Dicsőség és kondi – Heti mozipremierek

Római császár, Egyiptom… Komolyan, már csak Asterix és Obelix hiányzik!   Ave, Cézár! Josh Brolin ...