Vissza / sci-fi / Egyetem / Gondolkodom, tehát nekem nem mindegy
slam

Gondolkodom, tehát nekem nem mindegy

Avagy dupla élvezet a slam poetry kedvelői számára jövő héten.

Remélem, senkinek nem kell már elmagyarázni, hogy mit is jelent a slam poetry, hiszen az utóbbi években hazánkban vírusként terjedő előadói műfajt már mindenki ismeri 0 és 99 év között. Azonban, ha vannak hiányosságok, most bepótolhatjátok a következő héten.
Szegeden ugyanis két verseny két különböző helyszínen, két külön esemény keretein belül kerül megrendezésre.

24-én a slammerek a Nekem nem mindegy (NNM) elnevezésű programsorozat záróeseményének díjátadóját követően lépnek fel.
Egy kicsit az NNM-ről: A Nekem nem mindegy program országos kampány, rendezvénysorozat és online irodalmi verseny középiskolásoknak az alapvető demokratikus értékek erősítéséért: a 16 hónap alatt 3 régióból 3 író-mentor segíti a fiatalokat, a slam közösségek bevonásával.

Azaz egy irodalmi megmozdulásról van szó, mely tehetséges középiskolások munkáit dolgozza fel a kijelölt mentorok által, valamint kategóriánként díjazásokkal jutalmazza a kiemelkedő alkotások tulajdonosait, akik megadott témákban kell, hogy alkossanak. Továbbá ez a program egy saját slam poetry versenysorozatot is magában foglal, melynek következő állomása kedden a Hungi Vigadóban lesz. A verseny „Ezt is elviszem magammal” címet viseli, ahol az előadók a kivándorlás témában fogalmazzák meg gondolataikat és szórakoztatják a közönséget, azaz Titeket, továbbá ismert név is felbukkan a fellépők között Simon Márton személyében, a Polaroidok és a Dalok a magasföldszintről c. kötetek szerzője. Még egy ok, amiért ott kell lenni!
Gyertek, mert a belépés ingyenes, a slam poetry pedig jó! Az eseményről részletes leírást itt találtok, kedvcsinálónak pedig itt a házi feladat, megnézni:


Ha pedig tetszik, amit hallotok és láttok a Hungiban, az élményt tovább fokozhatjátok a Grand Caféban november 27-én. A Csongrád Megyei Görögök Kulturális Egyesülete
Szegedi Görög Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében szintén megadott témában lépnek színre a fiatalok 3 perc, 15 másodperc erejéig.

Ráadás: A Gondolkodom, tehát… címet viselő esemény után ne siessen haza senki, mert az est további részében a Wemsical Serbia bemutatja: Boureque Fest vol.01
Lesz minden, mi szem-szájnak ingere: Underground bandák határon innen s túlról. Punk, psychedelic, stoner…Csak hogy párat említsek a meghirdetett eseményen fellépők zenei stílusáról. Akik pedig a talpalávalót szolgáltatják: Szikes, Lucy Dreamin’ és a Rosa Parks. Nem bánjátok meg, ha jöttök, viszont megbánjátok, ha nem jöttök, mert ezek a srácok szétszedik a helyet, az eargasm pedig garantált!

A cikk szerzője Király Mirella

Esetleg nézd meg ezt is:

Left-Brain-Right-Brain

Egy kép(s)zelet

Idő, tér, végtelenség. A határtalan fantázia világa. Az a csodálatos kapocs, mely az ébrenlét és ...