Vissza / sci-fi / Egyetem / Első album, mini turné, gőzerő- Sequence interjú
cimlap

Első album, mini turné, gőzerő- Sequence interjú

A Sequence zenekarról korábban már olvashattál nálunk Kedves Olvasó, amikor utoljára jártak Szegeden, hogy egy fergeteges koncertet adjanak. Azóta megjártak egy tehetségkutatót, február 29-én pedig megjelent az első lemezük Faith in Me címmel. Az album kapcsán Bogár Ákost (ének) és Eszes Áront (gitár) faggattam.

 

plakat
Milyen érzés, hogy elkészült az első albumotok és végre bemutathattátok a nagyérdeműnek?

Áron: Mivel iszonyat sok munka van benne, jó egy kicsit megpihenni. Vagyis azt hittem, hogy pihenés lesz, mikor készen leszünk. De nem. Még csak most kezdődik az igazi munka. Az album, amit kiadtunk, egy eszköz, amit felhasználunk ahhoz, hogy haladjunk. Tehát igazából lehet azt is mondani, hogy most készült el egy kulcs, ami kinyit nekünk pár ajtót.

Bogár
:
Engem főleg megnyugtat, hogy végre kész van, de ez úgy hangzik mintha már százezer éve dolgoztunk volna rajta (de végül is majdnem). 😀

Ki írta a szövegeket? Volt-e valami koncepció a szövegek témáját illetően? Mi inspirálta a szövegek keletkezését, mik hatottak rátok?

Bogár: Nők. Bővebben viszont a főfelelőst (Áront) kérdezd.

Áron: Igaz, a szövegekért én voltam a felelős, központi téma viszont nem volt. A szövegek olyan dolgokat dolgoznak fel, amik engem érintettek. Ebben persze helyet kaptak párkapcsolati témák is, viszont próbáltam minél kevésbé közhelyesen megközelíteni azokat (lásd: Scars Of My Brain). A lemezen helyet kapott olyan dal is, ami egy hálaadás azért, hogy megismerhettem, és zenélhetek ezzel a bagázzsal. Foglalkoztam szövegeimben még azzal is, hogy hogyan reagál rám a világ (már ha reagál), és én hogyan reagálok rá.

Bogár: Ha Áron nem írna szövegeket, csak halandzsa lenne nyolc számon keresztül. Amúgy annyit én is hozzá szoktam tenni a szövegekhez, hogy ha valami (szerintem) nem jön ki jól ritmusra, akkor belemódisítok pár szótagba, vagy ha nagyon merész vagyok, akkor szóba is.

sziki7

Az, hogy most már letudtátok az album megjelenését, egy dolog. Most gondolom beindulnak a koncertek, viszont egy új klip gondolata esetleg megfogant-e valamelyik számhoz?

Bogár: Tervben van egy koncertekre való utazásokból, és magukról a fellépésekről elcsípett videó-részletekből összeállított klip szerűség, amit vágói karrierjének köszönhetően, csörömpölős barátunk, Nikk fog intézni, minden reményeink szerint a nem túl távoli jövőben.

Áron: Na ilyen koncertes utazósdiról nem is tudtam, de nem rossz ötlet.

Bogár: Akkor ez még csak az én ötletem, és úgy néz ki elfelejtettem említeni, de hát, ha tetszik, akkor meg jó lesz.

Áron: Meg amúgy tervezünk forgatni egy kis filmecskét is magunkról, ilyen “kik vagyunk? mit akarunk?” témában. Még nincs terv, hogy pontosan mi lesz benne, de szeretnénk egy kicsit megmutatni, hogy hogyan működünk. Nem mintha érdekelne bárkit is, de nekünk jó lesz visszanézni 20 év múlva. 😀

Bogár: Ezt meg én nem tudtam, biztos, hogy egy zenekarban játszunk mi? 😀

Bizonyára be vagytok táblázva a tavaszi időszakra koncertek terén és a későbbi hónapokra is vannak koncerttervek, fesztiválmeghívások(?). Ezek között van-e olyan, amit a legjobban vártok és, ha igen, miért?

Bogár: A fesztiválszezonról egyelőre nem tudunk konkrét infókkal szolgálni, mert még szervezés alatt áll, az április májusról viszont van mit beszélni. Hét koncert lesz összesen áprilisban és májusban. Ezek közül 3 darab fővárosban lesz: Belgrád, Budapest, és Berlin. A turné keretein belül összesen 6 országban fogunk zenélni: Németország, Csehország, Szlovákia, Románia, Magyarország és Szerbia. Mindegyik koncert különleges valamiért. A külföldiek nyilván azért, mert külföld. Két szerbiai koncert lesz, és ezek is nagyon várósak, attól függetlenül, hogy itthoniak: egyik alkalmával a Road és a Phrenia zenekar társaságában zenélünk, a másik pedig ugye a Belgrádi fellépés, ami meg azért izgi, mert most játszunk ott először, és egy nagyon király zenekarral zenélünk majd.

Áron: A turnénk talán legfontosabb állomása a Berlini, ami nem csak egy sima koncert, hanem a GBOB nevű tehetségkutató nemzetközi döntője. Mivel sem Szerbia, sem Magyarország nem rendezte meg a selejtezőit, a romániai GBOBra jelentkeztünk. A temesvári elődöntőből különdíjasként jutottunk az országos döntőbe, ahol igazából azt a lehetőséget nyertük, hogy Szerbia képviseletében ott lehetünk a Berlini nemzetközi döntőben. Szerencsénk van, hogy idén ilyen közel rendezik meg a döntőt. 2014-ben Thaiföldön tartották. Egyébként a GBOB egy igen neves tehetségkutató, olyan zsűritagokkal, mint például a U2 és a Rolling Stones producere. Szóval nem is tudom, mi mit keresünk majd ott, de már várjuk nagyon.

sziki4

A lemezfelvétel során több másik zenekarból is közreműködtek énekesek. Tudnátok mondani erről pár szót?

Bogár: Mindaz mellett, hogy a szövegeket Áron írta meg, még magánál az éneklésnél sem kellett teljesen összetörnöm magam. Néhány dalban bevetettünk egy-két közös kórusszerű dallikázós részt, amiben nagy segítségemre volt két jó barát, Pau (Pauzenberger Tamás) a Subwayből, és Zoli (Nagy Zoltán) a Phreniaból. Emellett még egy teljes számot végigkísér Darko (Darko Živković) a Downstroy zenekarból.

YouTube-on ugyan már hallgatható a lemez, viszont tervezitek-e megjelentetni fizikai formában?

Bogár: Fizikai formában egyelőre nem terveztük megjelentetni az albumot, viszont a GBOB-os fellépésünknek köszönhetően a Universal Records leszerződtetett minket, és ők terjesztik hivatalosan digitálisan az anyagot mindenféle jelentősebb oldalakon (Deezer,Spotify,iTunes, Google Play). A YouTube-on levő videókat pedig Joó Bence, vagyis a Traitor V grafikai stúdió készítette.

Az album tehát már elérhető, úgyhogy hallgasd meg gyorsan, ha eddig még nem tetted volna:
Album via: Youtube, Deezer, Google Play

A cikk szerzője Király Mirella

Esetleg nézd meg ezt is:

lemmy-kilmister

Elhunyt Lemmy Kilmister, a Motörhead frontembere

Egy hónapja sincs, hogy egy nagyszerű zenész, Scott Veiland távozott az élők sorából. 2015. december ...