Vissza / sci-fi / Egyetem / Bezárták a szerkesztőségünket: Teszteltük a ParaParkot
parapark

Bezárták a szerkesztőségünket: Teszteltük a ParaParkot

alexandra

Tudtad, hogy Szegeden van egy hely ahol könnyebben elszabadulnak az indulatok, mint hinnéd? És hogy egyetemistaként meg sem kell buknod, hogy bevállalj egy zárthelyit? Teszteltük a ParaParkot!

10390984_550007315099776_8075716296741164812_n

Kis csapatunk október 9-én vágott neki, hogy bevegye a Nyugi Kert első szintjén található ParaParkot. Az országos hírnévben fürdő szabadulós játéknak Szegeden két pályája található. Nehézségük szerint mindkettőt találó módon a magyar származású illuzionista előtt tisztelegve, Houdini-skálával láttak el. A 113-as garzonban egy egymás ellen pszichikai hadviselést folytató szomszédok csatájába csöppennek be a játékosok, míg az 5-ös számú kísérlet nevű pályán pedig állatkísérletekkel borzolják a látogatók idegeit. A szegedi ParaPark ötletgazdájától megtudtuk, hogy a játékosok nagy örömére heteken belül elkészülhet a harmadik pálya, azonban a terveket még homály fedi. A 113-as garzonból a látogatók 30%-a nem jut ki, így nagyjából szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy bő háromnegyed óra alatt átverekedtük magunkat a rejtélyek tömkelegén. Azonban rekordot nem sikerült döntenünk, mivel azt egy tini csapat tartja a maga 25 percével. Nagyon sokan úgy vágnak neki ennek a játéknak, hogy ők most megmutatják a világnak, és csúcsot döntenek, de a zárt falak mögött megszűnik a tér és idő érzékelés, illetve az indulatok is könnyen elszabadulhatnak. Nagyon jó példa erre az a csapat is, akik a kijutásuk érdekében még a többszörösen edzett acél lemezt is kihajlították a hűtőből. Vagy azok a bátor hősök, akik a kiváló dolgozóknak járó kitüntetés mögött, illetve az aktatáska borítása alatt is kódokat kerestek.

collage

Rongálás egyébként gyakran történik a szegedi ParaParkban, ezért a bútorok nagy része le van rögzítve, és játékhoz nem kapcsolódó elemeket egy-egy ragasszal jelzik. Nagyon fontos, hogy a csapattagok között meglegyen a kommunikáció, és minden apró részletre figyeljenek. Azonban találhatóak olyan elemek is a játéktéren, amik direkt azt a célt szolgálják, hogy elvonják a látogatók figyelmét az igazi feladattól. Ilyenkor nem árt figyelni a hangszóróból kiszűrődő élményt fokozó hangokra is hiszen egy-egy zárnyikorgás is „életmentő” lehet.

A játék díja csapatonként 8000 forint, azonban van diákkedvezmény is, amivel 6000 forintos áron kiszabadulhatunk valamelyik szobából a minimum 2, maximum 5 főt számláló baráti társaságunkkal. Jelentkezni pedig nem árt egy héttel előtte, hiszen bármikor befoglalhatják az előre eltervezett időpontunkat, ha mi még nem tettük meg. A hétvégékkel és az ünnepekkel más a helyzet, ugyanis ott szinte dugig van a ParaPark. Ilyenkor egy kicsit korábban kell elintézni a foglalást. Végezetül egyetlen komolyabb tanáccsal szolgálhatunk a jövőbeli látogatóknak. Ha találtok egy zseblámpát, ne vegyétek be a szátokba hiszen gondoljatok csak bele a helyzetbe, hogy a szegedi ParaParkba már több, mint 60 országból érkeztek játékosok…

A szavak helyett pedig szólaljanak meg inkább csapatunk tagjai:

 


 

zoliTóth Zoltán

Tuti sokan látták kis hazánkban is a Szökés című sorozatot. A Parapark kicsit olyan, mint annak az első pár évada. A lényeg a feltérképezés és a csapatmunka. A külvilág nem létezik, totál magadra és a társaira vagy utalva. Plusz ott van az időkeret. 60 perc, amikor megfeledkezel arról, hogy mit jelent 60 perc. Ahogy mondani szokták, jó társaságban megy az idő. Nem úgy, mint egy matek órán, elkezdődik 9:00-kor, eltelik fél óra, ránézünk az órára és még csak 9:05. Önismereti szempontból is érdekes, ilyenkor derül ki, hogy egy csapat mennyire jó csapat. Nekünk sikerült összedolgozni, itt mindenki csinálta a saját részét, ha valamit kiderített egyikünk, szólt a másiknak. Újra kiderült: jó csapat vagyunk.

Molnár Andrásandris

A Parapark kiszakított a valóságból. Egyszerre érezhettem magam helyszínelőnek és egy kicsit MacGyvernek. Az egyik legizgalmasabb háromnegyed óra volt az életemben, amit eltölthettem. Bár tudtam, hogy az egész felépített és megrendezett, az első öt perc után képes voltam elfelejteni. Remek lehetőség jobban megismerni magam és a csapatot, akivel együtt játszom. Valóban előhozza a rejtett személyiségeinket.

 

 

DSCN149222Markót Imre

Minden tiszteletem az ötletgazdáké, mivel megalkották a legélethűbb RPG játékot. A ParaPark bizonyítottan a galaxis első szabadulójátéka ahova bármikor örömmel beugrok egy ZH-ra.

tibi

Nagy Tibor

Egy idő után az Amerikai Psycho könyvváltozatának első mondata jutott eszembe: „Ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel….” Öt olyan ember kezdte el a játékot, akik teljesen másként jellemezhetőek, de a végére öt darab egyforma Sherlock Holmes távozott. Nem túlzás azt mondani, hogy a Paraparkban eltöltött idő intenzívebben kapcsol ki, mint a szex. Csak a szex közben jobb esetben nem kap el az az érzés néhány perc után, hogy lehet, hogy bent ragadsz örökre.

 

Tóth Iván

iván

Bevallom, kezdtem elég otthonosan érzeni magam abban a kis lakásban és legszívesebben az ágyba is behuppantam volna egy kicsit lazítani. Ilyenkor eszembe jutott, hogy minket ide tulajdonképpen bezártak és most talán nem a beköltözésen kéne agyalni. Azt hiszem, ekkor értettem meg, mit jelent a Stockholm-szindróma.

 

A cikk szerzője Markót Imre

Never trust a hippy. /NOFX/

Esetleg nézd meg ezt is:

Left-Brain-Right-Brain

Egy kép(s)zelet

Idő, tér, végtelenség. A határtalan fantázia világa. Az a csodálatos kapocs, mely az ébrenlét és ...