Vissza / Kultúrcirkáló / A négyéves Elephant – születésnapját ünnepelte a szegedi filmstúdió
12246639_700259063437368_5691628165487931468_n

A négyéves Elephant – születésnapját ünnepelte a szegedi filmstúdió

„Akik itt vagytok, azt hihetitek, hogy ez az egész rólunk szólt, de nem. Igazából rólatok.”

A Belvárosi mozi kicsinynek bizonyult Csőke József termében tartotta születésnapi rendezvényét szerdán este hattól az Elephant Studio. Az estén tagok meséltek történetükről és céljaikról a stúdió kisfilmjeinek vetítése között.

„Négy éve álmodtunk egy nagyot” – kezdte a történetet az est három szereplőjének egyike. Egy amatőr filmstúdió létrehozása valóban nem könnyű, hiszen „az amatőr ugyanazt csinálja, mint a profi, csak nem kap pénzt érte” – ahogy az egyik mesélő idézte Hernyák György szavait. A beszélők név nélkül, az Elephant stúdióként szóltak a közönséghez, mondván „mi most azok vagyunk, amit csinálunk.”

Az estén vetítésre került a stúdió több filmje is, többek között A toll című, ami különleges technikájával több filmfesztiválon is díjat nyert, és amit eddig még nem láthatott a szegedi közönség.

YouTube-on ti is megnézhettek jó néhányat a stúdió kisfilmjeiből:

 

A rendezvényen a társadalmi felelősségvállalásról is szó esett. Az Elephant stúdió a jövőben is folytatja filmes műhely foglalkozásait, amelyek nyitva állnak minden alkotni vágyó fiatal előtt, különös tekintettel a hátrányos helyzetű gyerekekre, valamint közös projekteket valósítanak meg a Motiváció Műhellyel.

A filmkészítés minden bizonnyal meglehetősen drága szórakozás tud lenni, ennek ellenére az Elephant független stúdió, aki egy sikeres pályázatból tudta előteremteni a kellő környezetet és eszközöket; és aki most, saját munkája mellett a lehetőséget szeretné adni mindenkinek, akiben megvan a kellő tehetség és akarat a mozgóképgyártásra – hallhattuk az est végén. Az estén vetítésre került az e kezdeményezés keretében született első alkotás is, Kiss Virginia Fehér napok című filmje.

A stúdió „minden érdeklődőt vár, akár mint nézőt, akár mint alkotót.”

 

(A kiemelt kép forrása a stúdió Facebook oldala.)

A cikk szerzője Erdélyi Réka

Esetleg nézd meg ezt is:

21605_441546206040660_5032275914831490266_n

Jar Jar véres halála Disney stílusban

Ami Az ébredő Erőből kimaradt… Még szerencse, hogy a Disney nem telepedett rá túlzottan Az ...