Vissza / Kultúrcirkáló / Életmód / 4+1 érv a vegán étrend mellett

4+1 érv a vegán étrend mellett

Ha szereted az állatokat, tennél a környezetvédelemért, vagy csak a saját egészségedért, neked is megéri csökkenteni az állati eredetű ételek mennyiségét a tányérodon. Akár nullára!

Természetesen egészséges

Az állati eredetű élelmiszer általában magas fehérje- és zsírtartalmú, amelyek nem az emberek elsődleges energiaforrásai. Megemésztésük megterhelőbb a szervezetnek, ezek okozzák (sokak szerint egy rakás betegség mellett) a kajakómát. És még csak olyan sok vitamint vagy ásványianyagot sem nyerünk velük, szemben a zöldségekkel, gyümölcsökkel, gabonákkal.

Gazdaságos

A vegán vagy vegetáriánus étrend olcsóbb és fenntarthatóbb, sokkal gazdaságosabb, mint a húsfogyasztás, választ jelenthet az éhezésre világszerte.
CQRArgIUkAA3eKD

Ipari állattenyésztés szörnyű körülmények között

Az állatok jogainak témája elég vitatott, számos támogatója és kiröhögője akad. Nem is arról van szó, hogy holnaptól ők is mehessenek szavazni, de nyilván nekik is kijár, hogy az így is jócskán megrövidített életük során legalább néhányszor lássák a napot, friss levegőt szívjanak, szaladgáljanak egy kicsit a szabad ég alatt.
E helyett túlzsúfolt hangárokban tartják őket, ahol olykor kárt is okoznak a másikban, ha azok a csonkítások nem lennének elegek, amit az állattartók így is, úgy is megtesznek. Ráadásul a ilyen körülmények között tartott állatok fogyasztása az emberekre nézve sem egészséges.

Nem csak az állatokról van szó

Az állattenyésztés lassan leírhatatlan károkat okoz környezetünkben, kezdve a légköri szennyezéstől, hatalmas vízigényén át, az erdőirtásig. Plusz az iparágban dolgozó munkások gyakran rengeteget dolgoznak alacsony fizetésekért.

+1.  

Brad Pitt, Mike Tyson, Miley Cyrus, Ellie Goulding és még rengeteg híresség, sőt egy egész focicsapat, a Forest Green Rovers is vegán.

47558b06f473535ba219117366359bd3

A cikk szerzője Erdélyi Réka

Esetleg nézd meg ezt is:

what-so1

Te is zabálsz csütörtökön?

Torkos Csütörtökön sokan engednek a kísértésnek meg az akcióknak, és bőséges lakmározással emlékeznek meg erről ...